Επιχειρήσεις εναντίον της Μπόκο Χαράμ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα σκότωσαν τουλάχιστον 30 φερόμενους ως μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο πλαίσιο επιχειρήσεων έρευνας σε χωριά ένθεν κακείθεν των συνόρων με τη Νιγηρία, δήλωσαν πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο στρατός του Νίγηρα εξαπέλυσε την επιχείρηση αυτή χθες, μία ημέρα αφού ένας ένοπλος, που πιστεύεται πως ανήκε στην Μπόκο Χαράμ, μπήκε στο έδαφος της χώρας από τη Νιγηρία και σκότωσε τουλάχιστον δώδεκα χωρικούς.

"Οι δυνάμεις

μας που εμπλέκονται στην επιχείρηση μέσα στη Νιγηρία, ανάμεσα στις πόλεις Μαλάμ Φατόρι και Νταμάσακ, σκότωσαν τους αντάρτες την Πέμπτη", είπε μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Μπόκο Χαράμ έχει αρχίσει να αυτοαποκαλείται "Επαρχία της Δυτικής Αφρικής" του Ισλαμικού Κράτους αφότου ορκίστηκε πίστη, τον Μάρτιο, στην τζιχαντιστική οργάνωση οποία ελέγχει μεγάλα τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ.

Νωρίτερα σήμερα δύο βομβίστριες-καμικάζι, μια ηλικιωμένη και μια δεκάχρονη, σκότωσαν τουλάχιστον εννιά ανθρώπους στην πόλη Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας καθώς συγκεντρώνονταν πιστοί για το Έιντ αλ Φιτρ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Εξάλλου ένας στρατιώτης του Τσαντ και 19 ισλαμιστές σκοτώθηκαν το πρωί σε μια επίθεση της Μπόκο Χαράμ εναντίον θέσεων του στρατού στις όχθες της λίμνης Τσαντ, σύμφωνα με μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα