Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τρόικα

Χωρίςουσιαστική πρόοδο για το θέμα τηςυιοθέτησης ευέλικτου καθεστώτος ρύθμισηςχρεών ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντησητου υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπουςτης τρόικας. Σύμφωναμε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείουεξετάστηκε η οικονομική κατάσταση τωνασφαλιστικών ταμείων και διαπιστώθηκεισορροπία ως προς την εκροή πόρων απότον κρατικό προϋπολογισμό προς ταασφαλιστικά ταμεία.

Αύριοτο μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τουςεκπροσώπους της τριμερούς, ο υφυπουργόςΕργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, όπου θαεξεταστεί η καθιέρωση του ελάχιστουεγγυημένου εισοδήματος.

Σύμφωναμε πληροφορίες, η τρόικα

φέρεται ναπροκρίνει τη μεταφορά όλων των προνοιακώνεπιδομάτων και του ελάχιστου εγγυημένουεισοδήματος σε οργανισμό εποπτευόμενοαπό το Υπουργείο εργασίας. Στόχος ηδημιουργία μηχανισμού ελέγχου καικαταβολής των επιδομάτων, ώστε οιδικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένουεισοδήματος να μην λαμβάνουν σωρευτικάκαι άλλα επιδόματα.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη ΔΕΗ, τα νέα οργανογράμματα των δήμων και η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε νωρίτερα η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σχετικά με τις οφειλές των δήμων, θα διερευνηθεί σε ποιον βαθμό η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (στο πλαίσιο του «Καλλικράτη») συνοδεύτηκε από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, προκειμένου να καταβάλλονται οι απαιτούμενες δαπάνες.

Όσον αφορά τα νέα οργανογράμματα, εντός του καλοκαιριού η Task Force πρόκειται να παραδώσει στο υπουργείο τα πέντε πιλοτικά μοντέλα δήμων, που έχουν σχεδιασθεί με βάση επιμέρους χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν διαφορετικές ανάγκες διοίκησης των δήμων.

Σε ακόμα ένα γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η κυβέρνηση διαπρέπει στη διγλωσσία και στη συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα