Εγκρίθηκαν οι προμελέτες για το ΜΣΤ

Εγκρίθηκαν οι προμελέτες για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες, προκειμένου να ανοίξει τελικά τις πόρτες του για το κοινό, στο νέο κτίριο στου Φιξ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, στην πρώτη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους, ενώ όπως, για την σωστή επάνδρωση του μουσείου, χρειάζονται μέχρι 45 άτομα προσωπικό και για τον λόγο αυτό ήδη έχει ζητηθεί έγκριση για την πρόσληψη 23 ατόμων αορίστου χρόνου,
καθώς και για την πρόσληψη συμβασιούχων.
"Όλα στην Ελλάδα σκαλώνουν στους χαρακτήρες μας. Πρέπει να συντονίσουμε τις αισιοδοξίες μας" τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση του έργου.

Αναφορικά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα χρέη του οποίου φτάνουν τα 430 εκατομμύρια ευρώ, ο κύριος Τασούλας, είπε πως πρέπει να βρεθεί οριστική λύση και πρότεινε την υπαγωγή των δυο κτιρίων του μεγάρου στο δημόσιο. "Εφόσον το κράτος είναι ο εγγυητής, συνεπώς και ο οφειλέτης των χρεών του Οργανισμού, μπορεί να χειρίζεται και ως δικά του τα ακίνητα." τόνισε. Επεσήμανε ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι που θα τεθεί προς συζήτηση.

Ο υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν 640 έργα του ΥΠΠΟ σε όλη την Ελλάδα, με προϋπολογισμό 740 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ και στα οποία έργα, απασχολούνται 4.500 άτομα.

Αναφερόμενος στις κρατικές επιχορηγήσεις, είπε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον πριν δοθεί το οποιοδήποτε ποσό, θα πρέπει να έχει προηγηθεί σοβαρή αξιολόγηση. "Με εξέπληξε το γεγονός ότι κάποιοι έχουν σήμερα τις ίδιες απαιτήσεις που είχαν την εποχή της αστακομακαρονάδας" είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κύριος Τασούλας διέψευσε τις φήμες περί συγχώνευσης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα