Επανεξετάζονται τα μέτρα

«Η Αθήνα δεν θέλει τρίτο πακέτο βοήθειας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη στη γερμανική Handelsblatt. Ο πρωθυπουργός αναμένει ότι η χώρα θα αφήσει πίσω της την ύφεση ενώ βλέπει πρόοδο και σε ό,τι αφορά την απομείωση του χρέους. Την ίδια ώρα επανεξέταση μέτρων αρχίζει το υπουργείο οικονομικών, δημιουργώντας μία λίστα αναποτελεσματικών μέτρων για την καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Eπανεξετάζονται καταρχήν ο ενιαίος φόρος ακίνητων και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση για την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, με καταβολή και αναδρομικών, κατ' εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ανέφερε , ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας χωρίς πάντως να δεσμευτεί για το χρόνο εφαρμογής της ρύθμισης. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου ειδικού μισθολογίου για ένστολους, δικαστικούς, καθηγητές, γιατρούς του ΕΣΥ και διπλωμάτες, ώστε οι μισθοί να μη φτάσουν τα προ μνημονίου επίπεδα αλλά να δοθούν μόνο τα αναδρομικά των περικοπών βάσει της απόφασης του ΣτΕ.

«Θα επαναφέρουμε τη ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο, σε μια μία ενιαία επιχείρηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. «Επιχειρούμε σήμερα να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν, σημείωσε ο κ. Τσίπρας ζητώντας μπροστά στη μεγάλη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση όλοι να διαλέξουν πλευρά. Τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου, των αιγιαλών και όσων ετοιμάζονται να παραδώσουν σε κρατικοδίαιτα και επιδοτούμενα ιδιωτικά συμφέροντα. Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας χρειάζεται «μια μεγάλη και δυνατή ΔΕΗ που θα λειτουργεί με γνώμονα την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας και τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αντίθετα από το σχέδιο της κυβέρνησης που δεν πρόκειται να διασφαλιστεί καμία θέση εργασίας και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή, όπως δείχνει η παγκόσμια εμπειρία. Παρόντες εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανεξάρτητοι. Δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα