Επαφές Σαμαρά με μεγαλοεπενδυτές

Εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών εταιριών του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας έχει το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Χθες, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με σημαντικούς επιχειρηματίες από τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά). Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι των Fairfax Financial Holdings, Fidelity Investments, Brookfield Asset Management,
Capital Group Companies και WL Ross & Co LLC.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο capital, συζητήθηκαν οι εφ΄όλης της ύλης επενδυτικές ευκαιρίες, που αφορούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, στον Τουρισμό, καθώς και σε Λιμάνια, Αεροδρόμια και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιχειρηματίες εστίασαν στα προβλήματα της γραφειοκρατίας και της φορολογικής ασάφειας, για να λάβουν την απάντηση ότι η κυβέρνηση δρομολογεί «την ριζική αντιμετώπισή τους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι πρόεδροι του ΤΑΙΠΕΔ Τάσος Αθανασόπουλος και του Invest in Greece Στέφανος Ησαΐας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα παρασχεθεί στους επενδυτές βοήθεια «σε ό,τι χρειαστεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα