Και με τη βούλα Λεωφόρος

Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος, καθώς η τροπολογία έγινε δεκτή στη Βουλή και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει άμεσα στη φυσική του έδρα καθώς αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο κατεδάφισης.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρείται για τα επόμενα πέντε χρόνια η υποχρέωση κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και των συνοδευτικών του εγκαταστάσεων, ανεξάρτητα από την πρόοδο στα έργα του Βοτανικού. Παράλληλα αποφασίστηκε

το «πάγωμα» των χρεών για την επόμενη πενταετία, από τα πρόστιμα για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν την ιστορική έδρα του Τριφυλλιού, ενώ ρυθμίστηκαν επίσης για πέντε χρόνια κάποιες άλλες αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Στ. Καλαφάτης, ο οποίος κατέθεσε και τη σχετική προσθήκη στο νομοσχέδιο, ανέφερε πως: «Αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου», για να προσθέσει ότι:

«Το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά. Θα ελέγχουν τα πάντα κι αυτό το προφυλάσσουμε με την συγκεκριμένη ρύθμιση».

Πηγή:Gazzetta

Keywords
Τυχαία Θέματα