Έως το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις με τεχνικά κλιμάκια

Συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, για δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και το θέμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Οι εταίροι βλέπουν πρόοδο στη διαπραγμάτευση και καλύτερο κλίμα. Αύριο αναμένεται το προσχέδιο του μνημονίου, το οποίο ετοιμάζει η Κομισιόν, ενώ σήμερα τηλεδιάσκεψη θα έχουν οι επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ, για την αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις
μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου συμφώνησαν Τσίπρας και Ολάντ στη χθεσινή συνάντηση στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με στόχο να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Διαφοροποίηση Σόιμπλε ο οποίος επιμένει ότι η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα δύσκολα θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εκτιμά ότι η χώρα μας κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί δεύτερο δάνειο-γέφυρα, με συνοδευτικά μέτρα. «Ένα πρόγραμμα άνω των 80 δισ ευρώ που θα κρατήσει για τρία χρόνια χρειάζεται πραγματικά γερά θεμέλια», κι ένα νέο δάνειο-γέφυρα είναι καλύτερο από ένα «‘μισοψημένο' πρόγραμμα», λένε πηγές από το Βερολίνο.

Σήμερα το Υπουργείο εργασίας αναμένεται να καταθέσει, την πρόταση της ελληνικής πλευράς στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, όπου θα προτείνει το όριο ηλικίας για τις πρόωρες συντάξεις να πάει από τα 50 στα 55 έτη. Κανένας ασφαλισμένος δεν θα βγαίνει στη σύνταξη πριν από το 62ο έτος της ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης ή πριν από το 67ο έτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα