Εντός της εβδομάδας «κλειδώνουν» τα μέτρα

Σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας αναμένεται να κλειδώσει στο σύνολό του, το πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση την Τρίτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ την Παρασκευή συναντάται με τους επικεφαλής της τρόικας που επιστρέφουν
στην Αθήνα. "Θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνο εάν ενταχθούν σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης" δηλώνει  στην Καθημερινή ο  πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

“Η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση οδηγεί στη χρεοκοπία και στην κοινωνική εξαθλίωση” τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι αντιδράσεις βουλευτών των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει στο Βήμα πως θα καταψηφίσει όσο θίγουν τις χαμηλές συντάξεις αυτά που μειώνουν τις αποδοχές αστυνομικών.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης από την Δημοκρατική Αριστερά, δηλώνει στη Real News ότι δεν θα ψηφίσει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα την Παρασκευή καταφθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ,  ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά. Θα προηγηθούν οι συναντήσεις του με  Μέρκελ και Ολάντ την Τρίτη και την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ κλείδωσε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στις 11 Σεπτεμβρίου, στην Φρανκφούρτη, ενώ δύο ημέρες μετά, έρχεται στην Αθήνα για ολιγόωρη επίσκεψη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Keywords
Τυχαία Θέματα