Ένταξη μετά την επίλυση των προβλημάτων

Ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι έκανε γνωστό, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, πως η χώρα του θα ενταχθεί στην ευρωζώνη όταν οι χώρες της ζώνης αυτής θα έχουν επιλύσει τα προβλήματά τους.

«Είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε στο ευρώ όταν θα έχετε επιλύσει τα προβλήματά σας και όταν θα μπορούμε να πούμε στο λαό μας 'τώρα μπορούμε να ενταχθούμε χωρίς κίνδυνο'», δήλωσε ο Σικόρσκι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ».

«Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε που δεν θέλουμε να ενταχθούμε όσο η ευρωζώνη είναι βυθισμένη σε

βαθιά κρίση», πρόσθεσε.

Ο Σικόρσκι υπενθύμισε πως η χώρα του «έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει το ευρώ και ο πολωνικός λαός το ενέκρινε με δημοψήφισμα».

Η Πολωνία, η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004, δεν ανήκει ακόμη στην ευρωζώνη, όμως έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα, χωρίς πάντως να έχει ορίσει ημερομηνία.

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ και ο υπουργός του επί των Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι υποστηρίζουν πως η χώρα τους θα εκπληρώσει όλα τα κριτήρια του Μάαστριχτ το 2015. Η απόφαση για την ένταξη θα εξαρτηθεί πάντως από την κατάσταση της ευρωζώνης, προσθέτουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα