Ένταση και επεισόδια στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι στον χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, όπου «μεταφέρθηκε» η δυναμική παγκρήτια κινητοποίηση των αγροτών, μετά την αποχώρησή τους από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Οι αγρότες μπήκαν στον προαύλιο χώρο του αεροδρομίου και στη συνέχεια στις αίθουσές του, ενώ, επιχείρησαν να σπάσουν την καγκελόπορτα του αεροδρομίου και να μπουν στην πίστα προκειμένου να την καταλάβουν. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και ακολούθησε πετροπόλεμος

από μερίδα αγροτών προς τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα, οι αγρότες έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο γενικός γραμματέας, Γ. Δεικτάκης, αφού μίλησε για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ευχαρίστησε τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη. Τότε άρχισαν οι αποδοκιμασίες και κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν μπουκάλια εναντίον του.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μιλώντας στους αγρότες και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, είπε ότι η αγροτική τάξη είναι η περισσότερο θιγμένη από κάθε άλλη τάξη των Ελλήνων και κάλεσε σε ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, ενώ, πρόσθεσε ότι αν δεν γίνουν δεκτά αυτά τα αιτήματα ο ίδιος θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα