Ενδεχόμενη μεταβολή Τέντε

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προσέλθει στην κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα διοίκησης και λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόφαση της Ολομέλειας των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου ότι δεν είναι επιτρεπτή η μετάβαση του ανωτάτου εισαγγελικού
λειτουργού στο κοινοβούλιο, ο κ. Παπαϊωάννου τηλεφώνησε στον κ. Τέντε για το ζήτημα αυτό.

Κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνίας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπογράμμισε ότι ο διάλογος των δύο εξουσιών είναι επιθυμητός και οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεν τον απέρριψαν.

Μάλιστα ο κ. Τέντες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του στην επιτροπή της Βουλής, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα αποσυνδεθεί από την επίμαχη διάταξη του κανονισμού της Βουλής περί κλήσης σε ακρόαση των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων η οποία δεν συμβιβάζεται με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Με άλλα λόγια, ο κ. Τέντες είπε ότι είναι δυνατή η επίσκεψή του στη Βουλή αλλά υπό όρους που εξασφαλίζουν την ισοτιμία των δύο εξουσιών και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Κατόπιν αυτών, όπως σχολιάζουν δικαστικοί κύκλοι, μετά την επίσκεψη του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμμένου στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Απριλίου 2011, όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει και ο κ. Τέντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα