«Πρωτόγνωρη η κατάσταση στη Κερατέα»

"Οι Αστυνομικές Αρχές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν με περισσή ψυχραιμία. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί αυτό το οποίο συμβαίνεi και είναι καιρός να πάρει πρωτοβουλίες η Δικαιοσύνη". Aυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στο πρόβλημα της Κερατέας.

Ο κ.Παπουτσής πρόσθεσε ότι κάποιοι " επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί με αστυνομικό
κράτος. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πεδίο συγκρούσεων. Και είναι απόλυτη η ευθύνη όλων εκείνων, οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτά τα απαράδεκτα επεισόδια και καλύπτουν όλες αυτές τις έκνομες δράσεις. Η Δικαιοσύνη έτσι κι αλλιώς έχει επιληφθεί "Ο κ.Παπουτσής είπε ότι βρίσκονται στην Κερατέα και εισαγγελικές και δικαστικές αρχές και επιβλέπουν την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο έχει δώσει εντολές στην Αστυνομία για " μεγάλη ψυχραιμία και πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουν συνεχή επεισόδια."

Ο Υπουργός κατέληξε επικρίνοντας έμμεσα τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι "δεν μπορεί να δέχονται οι αστυνομικοί επιθέσεις στις οποίες κινδυνεύουν είτε να καούν, είτε να τραυματιστούν κάθε μέρα με συστηματικό τρόπο. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό. Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ευνοούνται από αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω, έχουν ευθύνες. Αυτές τις ευθύνες, νομίζω ότι είναι καιρός η Δικαιοσύνη να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να τις αποδώσει."

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει άσυλο σε όσους το δικαιούνται και να απομακρύνει όλους τους άλλους τονισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστος Παπουτσής κατά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ομάδας Σοσιαλιστών - Δημοκρατών, 14 Ευρωβουλευτών - Μελών της Επιτροπής LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, καθώς και ο Πρόεδρος κ. Juan F. LopezAguilar, και η Aντιπρόεδρος κ. KingaGαncz, της Επιτροπής LIBE του Ε.Κοινοβουλίου.

Μετά την συνάντηση ο κ.Παπουτσής τόνισε μεταξύ άλλων ότι "όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου, θα το πάρουν. Και θα το πάρουν το ταχύτερο δυνατό. Όσοι όμως, δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία και δεν έχουν δικαίωμα να μένουν στη χώρα μας, θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είτε με το πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού, είτε με τη διαδικασία της απέλασης. Οι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας, έχουν ένα πολύ φιλικό νομικό πλαίσιο, το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν και να το αξιοποιήσουν προκειμένου να ενσωματωθούν και να συνεισφέρουν στις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά, με μία φράση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή κατάσταση. Πρέπει να νοικοκυρευτούν τα πράγματα, πρέπει να μπει μια τάξη παντού, στο θέμα των μεταναστών που
Keywords
Τυχαία Θέματα