Αύριο η ψηφοφορία

Αρχίζει από σήμερα στη Βουλή η συζήτηση εξπρές της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, που θα τεθεί αύριο Σάββατο σε ψηφοφορία.

Οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο του εκπλειστηριασμού, έχουν μόλις ένα μήνα περιθώριο, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014, να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρονται τα πλήρη
στοιχεία τους, λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας και περιγραφή των περιουσιακών στοιχείων τους, ώστε να αποδεικνύονται πως πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και λεπτομερή αναγραφή των κινήσεων του λογαριασμού που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ τους τελευταίους 24 μήνες.

Αν ο οφειλέτης δεν τηρήσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου ή εντός δύο μηνών από την επίδοση επιταγής προς εκτέλεση, αίρεται η προστασία.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση που απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακινήτων για τους εγγυητές

Θυμίζουμε ότι αναστέλλονται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, εφόσον η αντικειμενική αξία της δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, το καθαρό οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 35.000 ευρώ και η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ.

Τη βελτίωση συγκεκριμένων παραμέτρων στη ρύθμιση περί πλειστηριασμών ζητά ομοφώνως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κλιμάκιο του οποίου θα έχει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ιδιοκτήτες ακινήτων με χρέη δεν κινδυνεύουν μόνο από τις τράπεζες, αλλά ως γνωστόν και από τις εφορίες για κατάσχεση του σπιτιού τους.

Και αυτό θα γίεται μόνο μετά από ατομική ειδοποίηση....
Για πρώτη φορά δίνεται στον οφειλέτη η δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος, μεταξύ περισσοτέρων χρεών του, πιο θα εξοφληθεί, ενώ έως τώρα τη σειρά αυτή καθόριζε η φορολογική αρχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα