Εν αναμονή της 5ης δόσης του δανείου

Έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, αναμένεται η έκθεση της τρόικας για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου. Στις 5 και 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος του  Eurogroup, για την πορεία της Ελληνικής και Ιρλανδικής οικονομίας. Την ίδια
ώρα, αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης του δανείου, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενώ ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρέν διαπιστώνει αποκλίσεις της Ελλάδας από τα συμφωνηθέντα με το κλιμάκιο της Τρόικας.

Εν τω μεταξύ, νέο πακέτο στήριξης ύψους έως και 65 δις ευρώ φέρεται να εξετάζουν ΕΕ και ΔΝΤ σύμφωνα με πληροφορίες του  Reuters. Πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματούχων της ΕΕ.

Κινητοποιήσεις

24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό  Ταμιευτήριο. Ακόμη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 στην κεντρική πύλη Περάματος, καλούν τα συνδικάτα άνεργους υπαλλήλους στα λιμάνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα