ΕΜΣ: Έχει περισσότερο από το 50% του κεφαλαίου

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, το τείχος προστασίας της ευρωζώνης, διαθέτει περισσότερο από το μισό του κεφαλαίου του, μετά την καταβολή από τις χώρες μέλη της τρίτης δόσης, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΜΣ.

"Όπως προβλεπόταν, τα 17 μέλη της ευρωζώνης κατέβαλαν την τρίτη δόση του κεφαλαίου του EMΣ στις 30 Απριλίου 2013. Το συνολικό ύψος του κεφαλαίου αυξήθηκε έτσι από 32 στα 48 δισεκατομμύρια ευρώ", τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΜΣ, υπενθυμίζοντας

ότι οι δυο τελευταίες δόσεις των 16 δισεκατομμυρίων θα καταβληθούν από τα κράτη μέλη τον Οκτώβριο του 2013 και τον Απρίλιο του 2014.

Το συνολικό κεφάλαιο του ΕΜΣ αναμένεται να φθάσει τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας τον το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με τα μεγαλύτερα αποθεματικά κεφάλαια στον κόσμο.

"Χάρη στις συνεισφορές των χωρών μελών μας, ο ΕΜΣ διαθέτει μια πολύ σταθερή δομή", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος υπογράμμισε ότι "σε ένα χρόνο η δανειοδοτική ικανότητα του ΕΜΣ θα φθάσει τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα