Ελπίδες για εκταμίευση της 6ης δόσης

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους άρχισαν στις Βρυξέλλες, αρχής γενόμενης σήμερα με το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου αναμένεται να αποφασισθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε πως «θα συμφωνήσουμε, τουλάχιστον ελπίζω ότι θα γίνει με αυτό τον τρόπο, για την έκτη δόση της βοήθειας προς

την Ελλάδα, με βάση την έκθεση της τρόικας». Επί τάπητος θα τεθούν τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τη στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών και τον ρόλο του μηχανισμού ευρωστήριξης EFSF. Το γερμανικό σχέδιο, εφόσον τελικώς περάσει στο σύνολό του, προβλέπει μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ, κάτι που συνεπάγεται «κούρεμα» της τάξως του 50%.

Η αναδιάρθρωση θα γίνει πιθανότατα μέσω της αναθεώρησης του PSI, αντί μίας μείωσης στο σύνολο του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες.

Υπέρ της εθελουσίας συμμετοχής των ιδιωτών στις προσπάθειες για την απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τάσσεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Ολι Ρεν, με συνέντευξή του στην ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου "De Tijd".

Η ευρωζώνη πρόκειται να προβάλει μια «καταστροφική"»εικόνα του εαυτού της λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στη λήψη αποφάσεων για τη ρύθμιση της κρίσης χρέους και των διαφορών της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο αντίκτυπος στο εξωτερικό είναι καταστροφικός"»για την Ευρώπη, δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κατά την άφιξή του σε σύνοδο του Eurogroup.
«Δεν δίνουμε πράγματι το παράδειγμα μιας ηγεσίας που λειτουργεί καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα