Ελληνική συμμετοχή στη μάχη κατά Έμπολα

Μία πρωτοποριακή μέθοδο για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, ανακάλυψε ο Έλληνας επιστήμονας Στέργιος Μόσχος σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό και μια βρετανική εταιρία. Πρόκειται για το «Ebola Check», το οποίο με μια σταγόνα αίματος διαγιγνώσκει τον ιό εντός 40 λεπτών.

Όπως τόνισε στο transit onair και στον Θύμη Τσιλιόπουλο ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας και Βιομηχανικής Βιοτεχνολογίας στο University of Westminster δρ Μόσχος, η συσκευή θα λειτουργεί με μπαταρίες οι οποίες θα διαρκούν για
40 διαγνωστικά τεστ, ενώ το πράσινο θα σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι προσβεβλημένος, το κόκκινο εκτός κινδύνου και το κίτρινο ότι χρειάζεται επανάληψη του τεστ.

Παράλληλα ο κ. Μόσχος επεσήμανε ότι στόχος είναι η άμεση πρόσβαση των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός Έμπολα, στο τεστ διάγνωσης, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και άλλων ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι η πρώτη συσκευή θα είναι έτοιμη τον Ιανουάριο του 2015 και τον Μάρτιο θα σταλούν οι πρώτες 3 συσκευές στην Αφρική με τιμή κάτω των 100 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα