«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

Ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα φιλοξενεί το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», που διοργανώνει -το Σαββατοκύριακο- το περιοδικό Αθηνόραμα, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο εκ των εκδοτών και μέλος της ομάδας γευσιγνωσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα», Διονύσης Κούκης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου.

«Η εκδήλωση στηρίζεται σε μια βασική παραδοχή: Ότι ο Έλληνας πρέπει να έρθει σε επαφή και να υιοθετήσει τα ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα. Γίνονται πάρα πολλές συζητήσεις και κινήσεις για

να κατακτήσουμε τις διεθνείς αγορές, να κάνουμε εξαγωγές κλπ. Ξεχνάμε όμως ότι ιστορικά, δεν υπάρχει προηγούμενο κανενός εμβληματικού προϊόντος όπως πχ έχουν στη Γαλλία το ροκφόρ, που να αναδείχτηκε στη διεθνή αγορά, εάν προηγουμένως, δεν είχε υιοθετηθεί από τους κατοίκους της χώρας όπου παράγεται. Αυτό που προσπαθούμε μέσω αυτής της γιορτής, είναι να φέρουμε σε επαφή τον καταναλωτή με τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, να τα κάνουμε αναγνωρίσιμα, να τα δοκιμάσει ο κόσμος , να μάθει που μπορεί να τα βρει και σταδιακά, πατώντας επάνω σε αυτό, τα ελληνικά προϊόντα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή αγορά. Οι επισκέπτες, πέρα από τη δυνατότητα που θα έχουν να δουν και να δοκιμάσουν μια ομάδα προϊόντων, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτά τα προϊόντα, μετασχηματισμένα σε φαγητά, τα οποία θα έχουν ετοιμάσει σε μορφή μικρών μεζέδων, γνωστοί και βραβευμένοι σεφ, από όλη την Ελλάδα».

Το σημερινό πρόγραμμα:

Μαθήματα Μαγειρικής
12:00 Γιάννης Λουκάκος / Ψωμί κι Αλάτι
14:30 Γιώργος Βενιέρης/ Lady Finger Restaurant
17:00 Έκτωρ Μποτρίνι / Etrusco και Botrini's
19:30 Αρης Τσανακλίδης / Kuzina


Εργαστήρια γεύσης
12:00 Τυριά των Κυκλάδων
14:30 Ελληνικές μικροζυθοποιίες
17:00 Ραντεβού στα τυφλά (παιχνίδι ή γευσιγνωσία κρασιού με μαύρα ποτήρια)
19:30 Τυριά στα άκρα, σπάνιες ιδιαίτερες γεύσεις

Μαέστρος της Παράδοσης
10:00 Ζυμώνω ψωμί
12:00 Αλλιώτικα μπισκότα
14:30 Ζυμώνω ψωμί
17:00 Σπιτικά λικέρ
19:30 Τραχανάς και Μυτιληνιές χάχλες

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Keywords
Τυχαία Θέματα