Κλείνει τις εκκρεμότητες με την τρόικα

Να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμοτήτων, θα επιχειρήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη συνάντηση με την τρόικα που ξεκίνησε πριν από λίγο, στον απόηχο πάντως του ναυαγίου στη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank. Κυβέρνηση και εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις, αλλά και στη

μείωση του τέλους ακινήτων κατά 15%, ωστόσο «αγκάθι» παραμένει το θέμα της μείωσης του δημοσίου, γι αυτό το λόγο στη συνάντηση θα είναι παρών και ο Αντώνης Μανιτάκης.

Το πρόβλημα είχε επισημάνει το πρωί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Συζητήσεις «για τα μάτια του κόσμου» κάνει η κυβέρνηση με την τρόικα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει ότι, ενώ η οικονομία και η κοινωνία ασφυκτιούν από την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος, κυβέρνηση και τρόικα είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι τέλους το κοινό και προαποφασισμένο σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πάντως, η διαπραγμάτευση δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και μετά τις εργασίες του Ecofin της Παρασκευής, καθώς ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, θα βρίσκεται στη χώρα μας, έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, για να μιλήσει στο συνέδριο του Economist, στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα