Ελεύθερος ο ακρο-αριστερός ηγέτης Ουντάλτσοφ

Ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Μετώπου της Αριστεράς που καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση 10 ημερών και είχε ξεκινήσει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το δικαστήριο του Πρεσνιέσκι στη Μόσχα μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης σε πρόστιμο 1.000 ρουβλιών (25 ευρώ). Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Ουντάλτσοφ είπε ότι εδώ και δύο ημέρες κάνει απεργία

πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη σύλληψή του. "Δεν έχω πολλές δυνάμεις και δεν αισθάνομαι πολύ καλά", είπε.

Το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλει στον ηγέτη της άκρας αριστεράς 10ήμερη κράτηση για αντίσταση κατά της αρχής μετά από μια διαδήλωση, στις 10 Μαρτίου. Ο Ουντάλτσοφ κατηγορήθηκε ότι αντιστάθηκε στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν ενώ προσπαθούσε να διαδηλώσει στους δρόμους της Μόσχας κατά της εκλογής του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας.

Στο παρελθόν ο Ουντάλτσοφ έχει συλληφθεί και καταδικαστεί πολλές φορές, σε μικρές ποινές φυλάκισης. Το 2011 εισήχθη αρκετές φορές στο νοσοκομείο επειδή αρνιόταν να δεχτεί τροφή στο διάστημα που παρέμενε κρατούμενος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα