Ελεύθερο «το τέρας» που ασελγούσε σε 10χρονο

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ενώ θα παρακολουθείται και από ειδικό ψυχολόγο, είναι ο 24χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη να «πρωταγωνιστεί» με 10χρονο σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 24χρονος υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πως στο παρελθόν ήταν θύμα bullying, καθώς και πως δεν είχε καθόλου φίλους. Ο δράστης ανέφερε

επίσης ότι είχε νοσήσει από καρκίνο πριν από χρόνια, τον οποίο και ξεπέρασε.

Ανακρίτρια κα εισαγγελέας συμφώνησαν ο 24χρονος να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθείται από ψυχίατρο, καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει άλλες τέτοιες πράξεις. Παράλληλα, ο 24χρονος θα παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στην ανακρίτρια, ώστε να ελέγχονται οι εκθέσεις που θα προσκομίζει από τον ψυχίατρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ενημερώνεται και η ίδια για τις συνεδρίες.Οι δικαστές αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα και πως προέχει η θεραπεία του από εξειδικευμένους ψυχιάτρους και όχι ο εγκλεισμός του στη φυλακή» τόνισε στη Voria.gr ο δικηγόρος του 24χρονου Ευάγγελος Ζαμπίτης.

Εν το μεταξύ στις έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκαν χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας, με παιδιά που ήταν ακόμα και 4 ετών.

Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να ασελγεί εις βάρος 10χρονου αγοριού διακινούσε στο Διαδίκτυο 24χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο εντοπισμός του έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιχείρησης με κωδική ονομασία «HYDRA», κατά την οποία εντοπίστηκαν 78 δράστες από 32 χώρες.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της Υπηρεσίας κ. Μανώλης Σφακιανάκης, στις 28 Νοεμβρίου βρέθηκε προφίλ ατόμου που διακινούσε μέσω προγράμματος σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός 24χρονου άνδρα, κατοίκου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, τον οποίο μοιραζόταν με άλλους χρήστες του Ιντερνετ. Στους 11 υποφακέλους που εντόπισαν οι αξιωματικοί, βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο), των οποίων και μόνο οι ονομασίες παρέπεμπαν σε πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Επιπλέον, βρέθηκε βίντεο διάρκειας 4,5 λεπτών στο οποίο ο 24χρονος εμφανίζεται να ασελγεί σε δεκάχρονο παιδί. Ο δράστης, που είναι σπουδαστής των ΤΕΙ Πληροφορικής, συνελήφθη στις 2 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η πρώτη φορά που διακινείται στο Ιντερνετ ένα βίντεο παιδικής πορνογραφίας που αποδεδειγμένα έχει γυριστεί στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη ελέγχεται εάν ο συλληφθείς έχει ανάμειξη σε δεύτερη περίπτωση ασέλγειας εις βάρος 4χρονου αγοριού.

Στο μεταξύ, συνελήφθη στην Πάτρα 55χρονος Ελληνας που σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρείται από τους πιο δραστήριους και επικίνδυνους διακινητές πορνογραφικού υλικού ανηλίκων στην Ευρώπη. Ο 55χρονος, που ήταν και συνδρομητής σε ιστοσελίδα παιδόφιλων, συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας (chat), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σε έρευνα που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, ανευρέθησαν 12.031 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους 3,5 Gigabyte.

Με πληροφορίες kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα