Έλα να πάμε στη Μυτιλήνη

Η Λέσβος θεωρείται -και είναι- το νησί της αρμονίας και της ομορφιάς. Όποιος επιχειρήσει να περιγράψει με δύο λόγια τη Λέσβο δεν θα το πετύχει, αφού το νησί είναι ένα ψηφιδωτό αξιοθέατων, με πολλές φυσικές ομορφιές, σπάνια γεωλογικά μνημεία, απίστευτες εναλλαγές τοπίου, αρχαιολογικούς θησαυρούς, υγροβιότοπους, σημαντικά μουσεία, προσκυνήματα γνωστά σε όλη τη χώρα και μοναδικές παραλίες.

H έκρηξη

ηφαιστείου πριν από 20 εκατ. χρόνια χώρισε τη Λέσβο σε δύο διαφορετικούς «κόσμους». Ανατολικά είναι κατάφυτο από πεύκα και ελιές, που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ δυτικά θυμίζει κάτι από... «άγρια Δύση».
Στο Σιγρί θα βρείτε ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, το απολιθωμένο δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Εντυπωσιακή είναι η πληθώρα θερμών πηγών -πάνω από το 25% των ιαματικών πηγών της χώρας βρίσκεται στη Λέσβο- οι πολλοί μικροί και μεγάλοι υγροβιότοποι με τα χιλιάδες ενδημικά και αποδημητικά πουλιά και αμφίβια, τα πασίγνωστα σε όλη τη χώρα μοναστήρια (όπως του Αγίου Ραφαήλ και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο).

Επισκεφθείτε το γραφικότατο Μόλυβο, το κάστρο και το αρχαίο θέατρο της Μυτιλήνης και το κάστρο της Μήθυμνας.
Για το μπάνιο σας διαλέξτε ανάμεσα στη Βίγλα, τη ρομαντική ακρογιαλιά του Αγίου Ερμογένη με το ομώνυμο εκκλησάκι, τα Πάμφιλα, τη Σκάλα Συκαμνιάς, τα Βατερά με την παραλία μήκους 8 χλμ., την Πέτρα, την Εφταλού, το Σίγρι, την Ερεσσό και πολλές άλλες.

Η Λέσβος μπορεί να έχει διατηρήσει μία ξεχωριστή τουριστική «προσωπικότητα» και «αύρα» αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει προβλήματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με τη γραφειοκρατία, όπως λέει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυτιλήνης, κ. Περικλής Αντωνίου.

Επισκεφθείτε τη Λέσβο και ζήστε σε ένα τόπο που έχουν αφήσει έντονα τα σημάδια τους, η ποιήτρια Σαπφώ, ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας ο Πιττακός, ο Αλκαίος, αλλά και οι πιο σύγχρονοι Αργύρης Εφταλιώτης, Στρατής Μυριβήλης, Ηλίας Βενέζης, Φώτης Κόντογλου, Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Οδυσσέας Ελύτης και τόσοι άλλοι...

Keywords
Τυχαία Θέματα