«Εκτός του μενού επιλογών το ισχύον πρόγραμμα»

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε να κάνει σε όλα τα επίπεδα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup στο οποίο θα κριθεί το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Μιλώντας στο MEGA ξεθάρισε ότι «το πρόγραμμα το οποίο μας ζητάνε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί δεν υπάρχει στο μενού επιλογών για την ελληνική κυβέρνηση». Εκτίμησε πάντως ότι «πλέον έχουν ωριμάσει πολύ οι συνθήκες ώστε να βρεθεί επιτέλους μια λύση».Σε

ό,τι αφορά το «όχι» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα, ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει γνωστές τις θέσεις της και «από εκεί και πέρα και ο κ. Σόιμπλε θα κριθεί από τη στάση του στο Eurogroup».


Επανέλαβε ακόμη ότι η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ έγινε σε καλό κλίμα. «Έγινε σε μια προσπάθεια να φτιαχτεί το κλίμα σε σχέση με το πόσο άσχημα ξεκίνησε χθες με τη βιαστική άρνηση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε άρνηση να συζητηθεί η ελληνική επιστολή».

Keywords
Τυχαία Θέματα