Έκθεση-καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή

Τον κίνδυνο το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, σε ειδική έκθεση που παρέδωσε στα κόμματα. Η ανεξάρτητη αρχή, συνδέει ευθέως την έκρηξη του αριθμού των φαινομένων ρατσιστικής βίας με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, στηλιτεύοντας την αστυνομία για ολιγωρία, τόσο στην
καταγραφή όσο και στην αντιμετώπισή τους. Συνολικά στην έκθεση, καταγράφονται 281 καταγγελίες για το διάστημα Ιανουαρίου 2012 - Απριλίου 2013, με πηγές τα μέσα ενημέρωσης, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και αναφορές που δέχθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη. Σε 135 περιστατικά καταγράφηκε ο τραυματισμός συνολικά 400 ατόμων και η δολοφονία τεσσάρων.

Εν τω μεταξύ, σε περισσότερα από ένα χτυπήματα φέρονται - σύμφωνα με πληροφορίες - να συμμετείχαν μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που ουσιαστικά στοιχειοθετεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, στη δικογραφία που διερευνά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί δακτυλοσκοπικά από την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο πρόσωπο - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές - φέρεται να είναι και στην επίθεση σε βάρος αιγυπτίων νόμιμων μεταναστών στην ιχθυόσκαλα τον Ιούνιο του 2012. Στην έρευνα μπαίνει και η ΕΥΠ, αφού αναμένεται να αξιοποιηθούν καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν γίνει σε βάθος χρόνου.

Στον Εισαγγελέα Αγρινίου οδηγείται ο αστυνομικός πρώην φρουρός βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που ήταν σε διαθεσιμότητα, καθώς στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης βρέθηκαν φυσίγγια, αστυνομικό πηλίκιο και καλαμίδες που του ανήκαν.

Παράλληλα, στις φυλακές Μαλανδρίνου βρίσκεται από τα ξημερώματα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Την ίδια ώρα, κατεπείγουσα έρευνα στο Δαφνί διέταξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στον έναν από τους 9 Διευθυντές Ψυχιατρικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, που είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Αφορμή για την έρευνα στάθηκε η καταγγελία του Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Δαφνί, Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος αφήνει σαφή υπονοούμενα για τα πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης που εκδίδονται από το νοσοκομείο σε άτομα που θέλουν να αποκτήσουν άδεια οπλοφορίας. Η έρευνα όμως επεκτείνεται και για τις γενικότερες θέσεις που έχει υποστηρίξει ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος με δηλώσεις του καλούσε «τους στρατιωτικούς να πάρουν τα όπλα».

Παράλληλα, νέες προκλήσεις την ίδια ώρα, από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος δήλωσε την πρόθεση του κόμματος, να καταθέσει φακέλους στη Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις της κλεπτοκρατίας - όπως τα χαρακτηρίζει - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και της αριστερής τρομοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα