Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα

Κινηθήκαμε με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και φροντίδα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Επίσης, ανέφερε ότι ο Δήμος παραχώρησε προσωρινά χώρο στον Ελαιώνα και η δομή Φιλοξενίας Προσφύγων για 600 ανθρώπους λειτούργησε σε χρόνο ρεκόρ.

"Δεν επιτρέψαμε", είπε χαρακτηριστικά, "το μεγάλο πρόβλημα να γίνει βορά ρατσιστικών κύκλων που παραμονεύουν σε κάθε γειτονιά"

Αναφερόμενος στο

προσφυγικό ζήτημα και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας υπογράμμισε πως δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και επανέλαβε ότι πρότεινε στην κυβέρνηση να ανοίξει τα ανενεργά στρατόπεδα προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Τέλος, σημείωσε, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό.

Την χρησιμοποίηση των κλειστών γηπέδων για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, πρότεινε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ελθίνα Αγγελοπούλου.

Από την παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ο Στέλιος Λάμπρου ζήτησε να ασκηθεί πίεση, από τον δήμο στις αρχές, για την αναστολή πληρωμών όλων των καταστηματαρχών της Πλατείας Βικτωρίας.

Ο Νίκος Βαφειάδης, εκπρόσωπος της παράταξης "Αθήνα, πόλη της ζωής μας", ζήτησε την παρουσία του πουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αναπτύξει το όποιο σχέδιο έχει η κυβέρνηση.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πρότεινε την σύγκλιση συνδιάσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους δημάρχους Αττικής με στόχο να μοιραστεί το πρόβλημα της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ στις γειτονιές της Αθήνας, σημείωσε ότι η καλύτερη προσωρινή λύση είναι να ανοίξουν οι κοινωνικές δομές του δήμου καθώς και γήπεδα και ξενοδοχεία για την φιλοξενία των προσφύγων.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μίλησαν κάτοικοι και καταστηματάρχες της Πλατείας Βικτωρίας, οι οποίοι αφού εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση τόνισαν ότι "στην περιοχή τους έχει δημιουργηθεί, πλέον, καταυλισμός των προσφύγων" και έκαναν λόγο για "υγειονομική βόμβα" που, όπως είπαν, "όταν σκάσει θα έχει τρομερές συνέπειες για όλες".

Στην δευτερολογία του, ο κ. Καμίνης ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους για την απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση που επικρατεί, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι ο δήμος ήταν μόνος του στην όλη προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα