Έκρυθμη η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

Αμείωτη παραμένει η κρίση στην ανατολική Ουκρανία με τους φιλορώσους αποσχιστές στο Σλαβιάνσκ να εξακολουθούν να κρατούν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις επεμβάσεις της Μόσχας με την ΕΕ να προσανατολίζεται στην ίδια πρακτική. Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετά την επίθεση φιλορώσων

αυτονομιστών οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με γκλομπ και μαχαίρια, σε διαδήλωση υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δε θα εισβάλουν στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χάγκελ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος προσώπων και εταιρειών που συνδέονται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που επιβλήθηκαν χθες Δευτέρα, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις ρωσικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την απαγωγή επτά παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από φιλορώσους αυτονομιστές και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει με έντονο τρόπο την πρόσφατη σύλληψη και κράτηση των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ καθώς και των Ουκρανών που τους συνόδευαν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ. «Καλεί τους υπεύθυνους για την απαγωγή να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωση των παρατηρητών, σώων και άνευ όρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα