Ανέκαμψε η Wall Street με τη βοήθεια των large caps

Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τη λήξη της τρελής κούρσας των δεικτών που άλλαζαν πρόσημα στο ρυθμό που επέβαλε ο τεχνολογικός κλάδος.

Στο ξεκίνημα των συναλλαγών η Wall Street υποδέχτηκε "πανηγυρικά" τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα στις ΗΠΑ που εμφάνισαν την πρώτη αύξηση σε διάστημα εννέα μηνών, αλλά και τις συμφωνίες συγχώνευσης στον φαρμακευτικό και τηλεπικοινωνιακό

κλάδο, με τον Dow Jones να συσσωρεύει γρήγορα κέρδη 100 μονάδων. Στη συνέχεια τα κέρδη της αγοράς εξανεμίστηκαν με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τεχνολογικά προσανατολισμένο Nasdaq ο οποίος δέχτηκε έντονες πιέσεις από τις απώλειες των μετοχών βιοτεχνολογίας και διαδικτύου. Η στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης βοήθησε τον Nasdaq να ανακάμψει από απώλειες άνω του 1% και να κλείσει με οριακή πτώση, ενώ επέστρεψε στον Dow Jones τα κέρδη των 100 μονάδων για να κλείσει τελικά λίγο χαμηλότερα, με εύρος διακύμανσης 187 μονάδων.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 87,28 μονάδες (0,53%) κλείνοντας στις 16.448,74 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,16 μονάδων (0,03%) και έκλεισε στις 4.074,40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 6,03 μονάδων (0,32%) κλείνοντας στις 1.869,43 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Pfizer κλείνοντας στα 32,04 δολάρια με άνοδο 1,29 δολαρίων ή σε ποσοστό 4,20%. Ακολούθησαν η Microsoft με κέρδη 2,41% και κλείσιμο στα 40,87 και η Procter and Gamble, η οποία έκλεισε στα 82,94 δολάρια με άνοδο 1,88%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Nike (-1,42%), η Boeing (-1,32%) και η Goldman Sachs (-1,07%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Οι επενδυτές συνέχισαν τη Δευτέρα να τιμωρούν τις πάλαι πότε "ιπτάμενες" μετοχές των κλάδων βιοτεχνολογίας και social media. Traders σχολίασαν πως η συνέχεια της οπισθοχώρησης δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης εξέλιξης, αλλά της τάσης των βραχυπρόθεσμων επενδυτών να αποσύρουν κεφάλαια από τις μετοχές που έκαναν το μεγαλύτερο ράλι πέρυσι. Ο δείκτης Nasdaq Biotechnology έκλεισε με απώλειες 0,4%, ανακάμπτοντας από πτώση άνω του 2%, ενώ έχει συσσωρεύσει απώλειες 8,6% το τελευταίο τρίμηνο. Σε επίπεδο 12μήνου ωστόσο, κερδίζει 29%.

Στα μακρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέγραψαν συμβόλαιο για την αγορά μεταχειρισμένης κατοικίας κατέγραψε το Μάρτιο τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα σχεδόν τριών ετών, με το σχετικό δείκτη της National Association of Realtors να σημειώνει άνοδο το Μάρτιο σκαρφαλώνοντας στις 97,4 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Bank of America ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τα κεφαλαιακά της σχέδια που περιλαμβάνουν αγορά ιδίων κεφαλαίων ύψους 4 δισ. δολαρίων και αύξηση του μερίσματος, καθώς ανακάλυψε μια εσφαλμένη λογιστική προσαρμογή. H μετοχή της σημείωσε πτώση 6,27%, κλείνοντας στα 14,95 δολάρια.

Σε "ράλι" 7,72% έχει επιδόθηκε αντίθετα η μετοχή της Charter Communications μετά τα νέα πως η Comcast σχεδιάζει να πουλήσει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια επιπλέον συνδρομές σε μια συμφωνία δύο σταδίων με την Charter -που αντιπροσωπεύει ένα έπαθλο παρηγοριάς για το οκτάμηνο κυνήγι της Time Warner.

"Άλμα" 12% σημείωσε η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετοχή της AstraZeneca η οποία επιβεβαίωσε πως την έχει προσεγγίσει η Pfizer για δεύτερη φορά με στόχο μια εξαγορά που θα αποτιμάται περίπου στα 100 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε 4,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα