Έκκρυθμη η κατάσταση στο ΠΑ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με αφορμή τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, για διατάραξη λειτουργίας Πανεπιστημίου.

Κόντρα για το θέμα και στη Βουλή.

Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και φοιτητές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο. Φορτσάκης δεν ζητεί την

άμεση επέμβαση της αστυνομίας καθώς, όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές όπως επισημαίνει, την Τρίτη, λειτούργησε κανονικά.

Από την πλευρά τους, κατηγορούν τον πρύτανη για σκόπιμες ανακρίβειες.

Έγγραφο για τη δυνατότητα των Ιδρυμάτων να αποφασίζουν τους τρόπους φύλαξης και προστασίας και των χώρων των ΑΕΙ αλλά και των φοιτητών και του προσωπικού έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας. Σαφή θέση υπέρ του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη σχετικά με τη φύλαξη της πρυτανείας από ιδιωτική εταιρία, πήρε νωρίτερα ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προκαλώντας αντιπαράθεση με τους αντιδρώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Για μια ακόμη φορά οι μικροκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα γεγονότα της Δευτέρας στο ΕΚΠΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιληφθεί ότι η ενίσχυση της ασυδοσίας, η πόλωση και ο διχασμός στην Πανεπιστημιακή κοινότητα στρέφονται κυρίως κατά των φοιτητών και των σπουδών τους» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα