Εμπορικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας-Ρουμανίας

Στην ενθάρρυνση και την προώθηση της συνεργασίας των επιχειρήσεων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στοχεύει το Εμπορικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας-Ρουμανίας (BCCBR) που εγκαινιάστηκε, χθες, στη Σόφια, παρουσία εκπροσώπων της διπλωματικής και επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών.

Ο νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες των δύο χωρών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στις δύο αγορές ή να επεκτείνουν την υφιστάμενη δράση

τους και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Το Επιμελητήριο θα παρέχει την αναγκαία στήριξη για την υλοποίηση διασυνοριακών έργων και θα εστιάσει την προσοχή του σε δράσεις ανάπτυξης του εμπορίου, της βιομηχανίας, της γεωργίας και του τουρισμού, διοργανώνοντας συναντήσεις επιχειρηματιών μεταξύ των δύο χωρών.

Τα τελευταία χρόνια, οι εμπορικές ανταλλαγές των δύο χωρών δεκαπλασιάστηκαν, αποτελώντας κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, επισημάνθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης των ερευνών για την πορεία του διμερούς εμπορίου.

Η Βουλγαρία είναι ο έκτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρουμανίας δήλωσε ο σύμβουλος οικονομικών υποθέσεων στη Ρουμανική πρεσβεία στη Σόφια Σόριν Τόαντερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η Ρουμανία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των αγορών που κατευθύνονται οι βουλγαρικές εξαγωγές.

Ο κ. Τόαντερ σημείωσε ότι το 2012, ο όγκος του διμερούς εμπορίου ξεπέρασε τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και η Ρουμανία κατέγραψε σημαντική αύξηση των εξαγωγών της στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το α' τρίμηνο του 2013, οι διμερείς εμπορικές ανταλλαγές σημείωσαν αύξηση 3%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα