Απόστρατοι κατά Α/ΓΕΕΘΑ

«Να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, με αίτημα την παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ», προτείνουν κάποιες ενώσεις αποστράτων.

Εκτιμούν ότι, «θα πρέπει να ανατραπούν πολιτικές αποφάσεις με βάση τις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπέστησαν δυσανάλογες - σε σχέση με άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες - περικοπές των αποδοχών τους, επωμιζόμενοι υπέρμετρα έναντι άλλων, το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας». Και συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι
, «απαιτείται και νέα μορφή δράσης-διαμαρτυρίας, προκειμένου να οδηγηθούμε στην επίτευξη του στόχου. Συγκεκριμένα και κατά την άποψή μας, η "στοχοποίηση" του Α/ΓΕΕΘΑ και η ώθηση του σε παραίτηση μέσω της αμφισβήτησης του από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην επίτευξη του ως άνω στόχου».

Πρόκειται για πρωτοφανή, στην Ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενέργεια. Πρώτη φορά ζητούνται οι υπογραφές από εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και απόστρατους, προκειμένου να αντικατασταθεί ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, για λόγους, όχι επιχειρησιακής επάρκειας, αλλά για να ανατραπεί η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, που, όπως υποστηρίζουν οι απόστρατοι, τους θίγει οικονομικά.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα