«Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις»

Η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων παραμένει δύσκολη, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας χθες το βράδυ σε παρουσίαση βιβλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και δεν υπάρχουν δυστυχώς -όπως είπε- και διαφορετικές. Ωστόσο, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι έχουμε να επιδείξουμε πρόοδο. «Καλύψαμε τα δύο τρίτα της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά, όπως σε κάθε μαραθώνιο, τα τελευταία
μέτρα είναι τα πιο δύσκολα, κατέληξε. Νωρίτερα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη με την τρόικα ανέφερε ότι κατά τις επαφές άνοιξε όλη η γκάμα των θεμάτων και προγραμματίστηκαν οι συναντήσεις των επομένων ημερών, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις έως τις 15 Απριλίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά ετέθη και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για εφέτος, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών ετέθησαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου.

Καταβάλλονται προσπάθειες για να «βγει η Ελλάδα από την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται», δεδομένου ότι το ελληνικό χρέος είναι μεγάλο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Αν και δεν έχει φανεί η άκρη του τούνελ, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία», τόνισε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε διάλεξη στη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Στρασβούργου.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα προγράμματα για την Κύπρο και για την Ελλάδα ήταν απαραίτητα», προκειμένου να βγουν από την κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα