Δύο συν ένας στους Πυρήνες της Φωτιάς

Σε δίκη παραπέμπονται τη Δευτέρα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση«Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», οι δυο από τους τέσσερις συλληφθέντες μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Τα εντάλματα σε βάρος των Ι.Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δ.Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά

βουλεύματα και ευρήματα που είχε εντοπίσει η Αστυνομία σε σπίτια – γιαφκες που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα και στον Βόλο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχέση με την οργάνωση φέρεται να έχει και ο τρίτος συλληφθέντας, Ν. Ρωμανός, 20 χρόνων, καθώς τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν στα κρησφύγετα.

Εν τω μεταξύ, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, σύμφωνα με τη βαλλιστική έρευνα της Αστυνομίας.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση των εμφανών σημαδιών κακοποίησης που φαίνονται στις φωτογραφίες των συλληφθέντων που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη απαιτούνται έρευνα και εξηγήσεις», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι όποιος έχει στοιχεία για βασανισμούς συλληφθέντων να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.Με ανακοίνωση της η Γενική Διεύθηνση Μακεδονίας δήλωσε πως χρησιμοποιήθηκε «από τους επιχειρούντες αστυνομικούς, η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία, κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος».

Η Αστυνομία κάνει και πάλι έκκληση, «όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας», με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα