«Δριμύ κατηγορώ» για τη Δημόσια Διοίκηση

«Δριμύ κατηγορώ» για την κατάσταση της Δημόσιας Διοίκησης εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιωργος Καμίνης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, αλλά ακόμα δεν έχει εγκρίνει την πρόσληψη 300 συμβασιούχων με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Αθήνας.

Εν

τω μεταξύ, στην ΕΛ.ΑΣ περνούν από τις 23 Σεπτεμβρίου οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και εξαιτίας της κατάργησης του θεσμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο δήμος θα διατηρήσει τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με τα τραπεζοκαθίσματα, τον εντοπισμό και το ξήλωμα των αυθαίρετων κατασκευών καθώς και με την ελεγχόμενη στάθμευση.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη απολύθηκε δημοτικός αστυνομικός, καθώς εντοπίστηκαν πλαστοί τίτλοι σπουδών στο φάκελο του το 2004 κατά την πρόσληψη του στην Αθήνα.

Παράλληλα, εκστρατεία καθαρισμού της Αθήνας από τα γκράφιτι ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων ο καθαρισμός από τα γκράφιτι θα είναι μια επίπονη και πολυδάπανη προσπάθεια καθώς το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα εμποδίζει την εκ νέου βαφή των επιφανειών των κτηρίων.

Ήδη για το θέμα έχει ξεκινήσει διάλογος με τους καταστηματάρχες προκείμενου να υπάρχει μια κοινή προσπάθεια της βελτίωσης της εικόνας της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα