Νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός και ο και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατά την χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία, η αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών συστημάτων και η προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης. Μιλώντας για το θέμα της Συρίας, στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος

τόνισε οτι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε πιθανή επέμβαση στη Συρία με στρατιωτικές δυνάμεις αλλά στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων και εφόσον της ζητηθεί θα υπάρξει επιμελητιακός ρόλος.

Οι επαφές της Πέμπτης

Στη χθεσινή συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, επισημάνθηκε ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για την πρώτη ορατή επίπτωση μιας ενδεχόμενης εισβολής που είναι το κύμα προσφύγων από την Συρία.
Όσο για την στάση της Ελλάδας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για πολιτική λύση, ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξει ΝΑΤΟϊκό αίτημα, η Ελλάδα θα εφαρμόσει όσα απορρέουν από τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Η αντιπολίτευση

Οι εξελίξεις στη Συρία είναι εξαιρετικά σοβαρές και δεν επιτρέπονται δημαγωγικά παιχνίδια. Τη στιγμή που δεν έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα ο κ. Τσίπρας ζητά να συζητήσουμε δημόσια για την πορεία της κρίσης . Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιεικώς άκαιρη δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αιχμηρή κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι αποφασίζισει εν κρυπτώ.

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε μία τέτοια κίνηση, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο που οργάνωσε χθες το Κομμουνιστικό Κόμμα στο Σύνταγμα ενάντια στον πόλεμο στη Συρία.

Άμεση ενημέρωση της βουλής και των πολιτικών κομμάτων για τη Συρία ζητά η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή σε στρατιωτικές παρεμβάσεις. Επαναλαμβάνει επίσης την πρόταση για διεθνή διάσκεψη, ώστε να δοθεί πολιτική λύση, ενώ τονίζει οτι καμία ενέργεια και ιδιαίτερα στρατιωτική επέμβαση δεν νομιμοποιείται χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα