Δόση «μαμούθ» βλέπει το Reuters

Οι χώρες της Ευρωζώνης ενδεχομένως να αποφασίσουν να συνδυάσουν αρκετές δόσεις από το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας σε μια μεγάλη πληρωμή ύψους περίπου 44 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή από τη γερμανική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του προγράμματος η Ελλάδα ήταν να λάβει 31,2 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου,
άλλα 5 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για τα τέλη του Δεκεμβρίου προγραμματίζεται δόση ύψους 7,2 δισ. ευρώ. Η πηγή αναφέρει ότι οι τρεις πληρωμές θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε μία ώστε να μην δημιουργηθεί περαιτέρω αβεβαιότητα σε σχέση με τις διαβουλεύσεις για τις δόσεις προς τη χώρα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια τελική απόφαση για τις πληρωμές στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Αλλά και το Dow Jones Newswires αναφέρει ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδυάσουν αρκετές πληρωμές σε μία δόση συνολικού ύψους 44 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί από την οριστικοποίηση των λεπτομερειών.

Το πρακτορείο επικαλείται για τις πληροφορίες τους Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Bild Zeitung, Γερμανός αξιωματούχος σημείωσε ότι υπάρχει «κάποια λογική» στο να συνδυαστούν οι πληρωμές. Άλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι ο συνδυασμός των πληρωμών θα καθησυχάσει τις αγορές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι αν και εξετάζεται μια μεγάλη πληρωμή, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς θα πληρωθούν τα χρήματα και με ποιους όρους. «Τα πάντα είναι ακόμα πολύ ρευστά», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα