Δολοφονία Τούρκου υπαξιωματικού

Στην οργάνωση PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) αποδίδει ο τουρκικός στρατός την εν ψυχρώ δολοφονία Τούρκου υπαξιωματικού, κοντά στα σύνορα του Ιράκ, σε πόλη όπου οι κάτοικοι ανήκουν στην κουρδική μειονότητα.

Ο λοχίας, που φορούσε πολιτικά, "δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι μπροστά σε μια τράπεζα (...) από ένα μέλος της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης", ανέφερε το

γενικό επιτελείο σε μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξαπέλυσαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον βάσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, αντιδρώντας σε αιματηρές επιθέσεις του κουρδικού κινήματος οι οποίες στοχοθέτησαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες.

Το PKK αντιδρώντας στις επιδρομές αυτές ανακοίνωσε πως τερματίζει την εκεχειρία που τηρούσε από το 2013 και ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες δύο στρατιωτών το βράδυ του Σαββάτου.

Είναι "αδύνατον" να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία "με εκείνους που απειλούν την εθνική ενότητα", διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξομοιώνοντας το PKK με τους "τρομοκράτες" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

πηγή:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα