Διπλωματικός πόλεμος και νέες μάχες στο Ντονέτσκ

Νέες μάχες σε εξέλιξη στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, την ώρα που συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης σορών στα συντρίμμια του μαλαισιανού μπόινγκ. Να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στο χώρο της συντριβής, ζήτησε από τους φιλορώσους αυτονομιστές ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τόνισε ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς λόγους.

Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η σύρραξη να περάσει από μία στρατιωτική φάση σε μία φάση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

μέσω αποκλειστικά διπλωματικών οδών", είπε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις, σε βίντεο που διανεμήθηκε από το Κρεμλίνο και μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση.

Συνολικά 251μία σωροί και 86 ανθρώπινα μέλη είχαν ανασυρθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ, ενώ και δεύτερο τρένο με βαγόνια-ψυγεία έχει φθάσει στην περιοχή για τη μεταφορά τους.

Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, που απαιτούν την τιμωρία της Ρωσίας με κάθε τίμημα, αναφέρουν ότι το τρομερό έγκλημα με την κατάρριψη του Boeing μπορεί να μετατρέψει μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση σε πρώτης κατηγορίας παγκόσμιο σοκ''.


Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στήλες καπνού και ισχυρές εκρήξεις.

Αρχηγός των φιλορώσων αυτονομιστών δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπαθούν να εισβάλουν στο Ντονέτσκ και αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι είδε δύο τανκς των δυνάμεων των αυτονομιστών να κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ, ενώ κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν από τη ζώνη των συγκρούσεων.

Το δημοτικό συμβούλιο της οποίας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή των συγκρούσεων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα