"Διπλό" και η Άρσεναλ

Με το τρίποντο απέδρασε απο το Καραϊσκάκη η Σάλκε επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού. Με το ίδιο σκορ έφυγε και η Άρσεναλ απο τη Γαλλία κερδίζοντας τη Μονπελιέ. Έτσι στον 2ο όμιλο Άγγλοι και Γερμανοί πήραν προβάδισμα.
Το πέναλτι του Μπλεχαντά στο 9’ την έβαλε πίσω στο σκορ, αλλά δεν την ένοιαξε και πολύ. Η Αρσεναλ έβαλε κάτω την μπάλα και αποκατέστησε

την τάξη μέσα σε 2’. Ο Ποντόλσκι στο 16’ και ο Ζερβίνιο στο 18’ έκαναν την ανατροπή και χάρισαν στους «κανονιέρηδες» το «διπλό» μέσα στη Γαλλία επί της Μονπελιέ.

Στον τρίτο όμιλο καλύτερη πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα μπορούσε να κάνει η Μάλαγα. Στην παρθενική της συμμετοχή στα... αστέρια, η ισπανική ομάδα (που απέκλεισε στα προκριματικά τον Παναθηναϊκό) διέλυσε 3-0 την Ζενίτ, που ξόδεψε ένα... καράβι λεφτά. Ο Ισκο στο 3’ και στο 76’ και ο Σαβιόλα στο 13’ ήταν οι σκόρερ της Μάλαγα, που μπήκε με το δεξί και με εντυπωσιακό τρόπο. Αντίθετα, η Μίλαν δεν σκόραρε για τρίτο σερί επίσημο παιχνίδι στο «Σαν Σίρο» και έμεινε στο 0-0 με την Αντερλεχτ στο άλλο ματς του ομίλου. Οι Βέλγοι στάθηκαν όρθιοι, χάρη στις επεμβάσεις του Σίλβιο Πρότο.

Το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας (ενδεχομένως και ολόκληρης της αγωνιστικής) έγινε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι με 3-2. Οι «Πολίτες» προηγήθηκαν δις, με τον Τζέκο στο 68’ και με τον Κολάροφ στο 85’ και πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να φύγουν αλώβητοι από το άντρο της «βασίλισσας». Αμ δε. Ο Μαρσέλο στο 76’ και ο Μπενζεμά στο 87’ ισοφάρισαν ισάριθμες φορές για τη Ρεάλ, που πήρε τη νίκη με τον Ρονάλντο στο 90’, ολοκληρώνοντας μία ανεπανάληπτη ανατροπή. Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου, η Ντόρτμουντ ζορίστηκε, αλλά νίκησε 1-0 τον Αγιαξ στο φινάλε. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Λεβαντόφσκι στο 87’. Η Ντόρτμουντ είχε και χαμένο πέναλτι με τον Χούμελς στο 58’.

Στον πρώτο όμιλο τέλος, επιβλητική ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα διέλυσε 4-1 την Ντιναμό Κιέβου. Ο Ιμπραΐμοβιτς με πέναλτι στο 19’, ο Τιάγκο Σίλβα στο 29’ και ο Αλεξ στο 32’ τελείωσαν το παιχνίδι από πολύ νωρίς. Ο Βελόσο μείωσε σε 3-1 στο 84’ για τους Ουκρανούς, με τον Παστόρε να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 91’.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Πόρτο έδειξε πως παραμένει ποιοτική και δυνατή ομάδα, παρά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών της. Ο Γκονζάλες στο 41’ και ο Ντεφούρ στο 92’ ήταν οι σκόρερ στο 2-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα