Διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ποινική δίωξη για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη στον πλοίαρχο του Norman Atlantic, Αρτζίλιο Τζιακομάτζι και τον ιδιοκτήτη του, Κάρλο Βισεντίνι, την ώρα που εντείνεται το αλαλούμ για τον αριθμό επιβαινόντων, διασωθέντων και αγνοουμένων στο ναυτικό δυστύχημα. «Ανακριβής έως πλαστή» η λίστα επιβατών του πλοίου μεταδίδει η RΑΙ. Δύο οι νεκροί Έλληνες, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, τρεις σύμφωνα με τις ιταλικές. Από νεκρός, αγνοούμενος τώρα ο Γιώργος Δούλης.

Γρίφο αποτελεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών, αφού τουλάχιστον 80 ονόματα διασωθέντων βρίσκονται εκτός λίστας.

Όπως ανακοινώθηκε 432 είναι οι διασωθέντες, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων και εκφράζονται φόβοι για τυχόν εγκλωβισμένους στο αμπάρι και το γκαράζ του πλοίου, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που είχαν μείνει μέσα στα φορτηγά τους, μην έχοντας κλείσει καμπίνα.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν μαρτυρίες διασωθέντων για χάος στο πλοίο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, για αμέλεια του πληρώματος και μη τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας, αλλά και καταγγελίες για Ιταλούς διασώστες που επέδειξαν κακή συμπεριφορά προς Έλληνες επιβάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα