«Δημόσια και Ιδιωτικά» στον ΑΘΗΝΑ984

Στο πρόγραμμα του «ΑΘΗΝΑ 9.84», η Αθήνα της σκέψης δημιουργεί τη δική της εκπομπή "Δημόσια και Ιδιωτικά", κάθε Κυριακή στη 1 το μεσημέρι.

Εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών σε ρόλο δημοσιογράφου συνομιλούν με τα πρόσωπα που προσκαλούν στο στούντιο του σταθμού, για θέματα που επιλέγουν, στους ήχους της μουσικής που αγαπούν.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η ηθοποιός, Ελίτα Κουνάδη, συνομιλεί με τη συγγραφέα, Νέλλη Ανδρικοπούλου, για το ταξίδι του πλοίου Μοτορόα προς την Γένοβα τον Δεκέμβριο του 1945
-στο οποίο ήταν επιβάτης και η ίδια η συγγραφέας-, καθώς και τους ταξιδιώτες του. Γιατί μαζί με τους στρατιώτες, μετέφερε μέσα στο παλιό σκαρί του, μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της ελληνικής, αριστερής διανόησης, όπως ο Κορνήλιος Ζαχαριάδης, ο Κώστας Αξελός, ο Μέμος Μακρής και ο Μάνος Ζαχαρίας. Αυτούς που ξέφυγαν, με τη βοήθεια του τότε διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, Οκτάβιο Μερλιέ, από τον εμφύλιο σπαραγμό, με τελικό προορισμό το άγνωστο και λαμπερό Παρίσι.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα