Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για Ιταλία

«Οι ιταλικές εκλογές αποτελούν ένα μήνυμα κατά της ευρωλιτότητας...» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ και πρόσθεσε: «Ο Μπερλουσκόνι έχει ένα πλεόνασμα ανυποληψίας. Είναι ένα μήνυμα, ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν φέρει τους ευρωπαϊκούς λαούς στα όριά τους και ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι... Υπάρχει
ένας αναβρασμός στην Ευρώπη, μια αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών και αν δεν ληφθούν σοβαρά υπόψιν αυτά τα μηνύματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο που τα πράγματα θα χαρακτηρίζονται από μια μεγάλη αβεβαιότητα, μεγάλες συγκρούσεις...».

Αναφορικά με την αποψινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει να γκρεμίστηκε και κάποιος φούρνος, διότι εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς στη Βουλή... Είναι η πρώτη συζήτηση, μετεκλογικά, που θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Δεν τον τιμά, ότι ουσιαστικά στην πράξη έχει καταργήσει την ώρα του πρωθυπουργού. Δείχνει μια υποτίμηση προς τις λειτουργίες του Κοινοβουλίου...».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η ύφεση βαθαίνει, όλοι οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται δραματικά, τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο. Με αυτή την έννοια, οφείλει ένα κόμμα, και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, να επικαιροποιεί κάθε φορά τις προτάσεις του. Όσο αυτή η κυβέρνηση παραμένει στα πράγματα, τόσο δυσκολεύουν οι καταστάσεις για όλους μας...».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα