Διεύρυνση υγειονομικής κάλυψης

Υπουργική απόφαση με την οποία αναμορφώνεται και διευρύνεται η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας προωθούν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, το σχέδιο υπουργικής απόφασης που καταρτίστηκε από το υπουργείο Εργασίας, προβλέπει την κάλυψη 22 κατηγοριών δικαιούχων, είτε πρόκειται για ανασφάλιστους είτε για ασφαλισμένους όλων των ταμείων που έχουν οφειλές απέναντι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Ειδική μέριμνα με
ελαστικοποίηση του εισοδηματικού κριτηρίου θα λαμβάνεται για πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, και περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εισοδηματικό όριο καθορίζεται στις 6.000 ευρώ ετησίως, με προσαύξηση 50% για άτομα με ειδικέ ανάγκες, 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος και 30% για προστατευόμενα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.

Η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνεται ηλεκτρονικά από τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, τα βιβλιάρια Υγείας θα ανανεώνονται για έναν χρόνο, ενώ για ασφαλισμένους που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανανέωση θα είναι αυτόματη και διαδοχική.

Δημήτρης Κωστάκος
Keywords
Τυχαία Θέματα