Διευκρινιστική δήλωση Βαρουφάκη

Ανακοίνωση με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις επί των τοποθετήσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ενώπιον επενδυτών στο Λονδίνο, εξέδωσε χθες η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "επειδή δίνονται εσφαλμένες ερμηνείες σε τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών σε επενδυτές στο Λονδίνο, o Γιάνης Βαρουφάκης διευκρινίζει: «Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα

από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε. Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας».

Νωρίτερα οι Financial Times δημοσίευσαν σε άρθρο τους σχέδιο που προτείνει ο κ. Βαρουφάκης, το οποίο όπως τόνιζε δεν περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό βασίζεται στην ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με νέα που θα είναι συνδεδεμένα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία, η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα, μια και καλή, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη του και στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 . Σήμερα ο υπουργός οικονομικών μεταβαίνει στην Ιταλία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον βρετανό ομόλογο του Τζορτζ Όσμπορν, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών την χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική.
«Είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Όσμπορν κατά τη συνάντηση του με τον με τον κ. Βαρουφάκη.
Ο κ. Βαρουφάκης είχε επαφές με επενδυτές στο Λονδίνο και σύμφωνα με πληροφορίες τους εξήγησε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την κρατικοποίηση τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα