Διαψεύδουν την ανακοίνωση συμφωνίας

Στην τελική ευθεία εισέρχονται σύμφωνα με τις ενδείξεις οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών την εβδομάδα αυτή, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στο Βερολίνο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα. Πάντως σε διάψευση των φημών ότι επίκειται εντός της ημέρας η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, προχώρησε Ευρωπαίος

αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν, παραπέμποντας στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, δημοσίευμα του πρακτορείου Μπλούμπεργκ ότι οι τρεις θεσμοί έχουν λειάνει τις διαφορές τους και προσανατολίζονται στην αποστολή προς την Αθήνα κειμένου συμφωνίας με μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για το 2015.

Σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κινούμαστε στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος προγράμματος και της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ και υπενθύμισε ότι οποιαδήποτε συνολική λύση πρέπει να κινείται στο πλαίσιο των 15 σημείων που περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση των Θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών, ανέφερε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα επαναλαμβάνοντας ότι μοναδική προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος του Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα