Διαψεύδουν Samsung - BlackBerry την εξαγορά

Η κορεατική εταιρεία Samsung Electronics πρότεινε την εξαγορά της BlackBerry έναντι τιμήματος 7,5 δισ. δολαρίων, έχοντας ως στόχο τα πολύτιμα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της, καθώς δίνει μάχη με την Apple στην εταιρική αγορά, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται έγγραφα που είναι σε γνώση του και μία πηγή που

γνωρίζει το θέμα.

Την πρόταση διέψευσαν, πάντως, οι δύο εταιρείες, ενώ η χρηματιστηριακή τιμή της BlackBerry είχε απογειωθεί κατά 30%.

Η Samsung, ανέφερε το Ρόιτερς επικαλούμενο την ίδια πηγή, πρότεινε ένα αρχικό εύρος τιμών μεταξύ 13,35 και 15,49 δολαρίων ανά μετοχή, που διαμορφώνουν ένα υπερτίμημα από 38% έως 60% σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της BlackBerry. Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, που εργάζονται με τους συμβούλους τους, συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν μία ενδεχόμενη συμφωνία, πρόσθεσε η πηγή.

Η BlackBerry, που έχει την έδρα της στον Καναδά, δήλωσε με ανακοίνωσή της ότι δεν έχει εμπλακεί σε συζητήσεις με τη Samsung αναφορικά με όποια ενδεχόμενη προσφορά εξαγοράς της. Οι μετοχές της BlackBerry, που εκτοξεύθηκαν σχεδόν 30% μετά το δημοσίευμα του Ρόιτερς, υποχώρησαν περίπου 15% στην ηλεκτρονική διαπραγμάτευση μετά το δημοσίευμα. Η Samsung δήλωσε επίσης στο Ρόιτερς ότι δεν σχεδιάζει την απόκτηση της BlackBerry. «Τα δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης για την εξαγορά δεν έχουν βάση», δήλωσε μία εκπρόσωπος της εταιρείας.

Χθες, η καναδική εφημερίδα Globe and Mail ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η BlackBerry απέρριψε σειρά προτάσεων εξαγοράς τους τελευταίους μήνες, καθώς το διοικητικό συμβούλιο και ο μεγαλύτερος επενδυτής της θεωρούν ότι η στρατηγική αναδιάρθρωσης θα αποφέρει μεγαλύτερη αξία στους μετόχους από τις τρέχουσες προσφορές εξαγοράς. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τα προσφερόμενα τιμήματα, ορισμένα εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 7 δις. δολάρια, είναι πολύ χαμηλότερα από τη δυνητική αξία της εταιρείας στα προσεχή χρόνια, σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα. Η BlackBerry, που ήταν κάποτε η αγαπημένη εταιρεία των επενδυτών που άνοιξε τον δρόμο στα έξυπνα κινητά (smartphones), έχει ανακτήσει κάποια από τη χαμένη αίγλη της υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Τζον Τσεν, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την ανάκτηση του μεριδίου αγοράς που έχασε και το οποίο καρπώθηκαν η Apple και η Samsung.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα