Διαπραγματεύσεις για το χρηματοδοτικό κενό

Από την Τετάρτη το πρωί αρχίζει η συζήτηση με τους εταίρους για το χρηματοδοτικό κενό, τόνισε αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών μετά την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup αναφέροντας ότι «μια επιλογή θα μπορούσε να είναι η αύξηση του ορίου για έκδοση έντοκων γραμματίων». Σύμφωνα με την ίδια πηγή «η στρατηγική της ελληνικής πλευράς ήταν ο διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο κάτι που επετεύχθη». Πρόσθεσε ότι στη συμφωνία προβλέπεται πως για το επόμενο τετράμηνο δεν θα υπάρξουν

υφεσιακά, αλλά δεν θα υπάρξουν ούτε και αναπτυξιακά μέτρα.

Σχετικά με το ΦΠΑ κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι θα περιορίσουμε τις απαλλαγές και θα ακυρώσουμε μη λελογισμένες μειώσεις, χωρίς αυτό πρόσθεταν ότι τον εξομοιώνουμε. Για τον ΕΝΦΙΑ οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι πρέπει να αλλάξει με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τις 12.000 ευρώ αφορολόγητο.

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε για την Τετάρτη το πρωί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης.

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες έντασης καθώς -ιδιαίτερα η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη- έχει προειδοποιήσει ότι έχει σοβαρές ενστάσεις και διαφωνίες για τη λίστα Βαρουφάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα