Αναστάτωση στη Βουλή

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν απόψε στη Bουλή κατά την πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση της ολομέλειας που αφορούσε την άρση ή μη της ασυλίας του Αδωνη Γεωργιάδη ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του για απόκρυψη φορολογικών στοιχείων.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η πρόεδρος Ζωη Κωνσταντοπούλου πρότεινε να αναβληθεί για 24 ώρες η συνεδρίαση με το σκεπτικό ότι υπάρχει Ad hoc περιστολή της εκπροσώπησης της βουλής από το γεγονός

ότι ο αναπληρωτής εισαγγελέας των φυλακών χωρίς επαρκή αιτιολόγηση όπως είπε δεν έδωσε άδεια να παραστούν στη συνεδρίαση οι εξι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε αντιθεσμική τη συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι παραβιάζει κατά τρόπο ασύστολο την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και ταυτόχρονα επιχειρεί να επηρεάσει τη δικαστική κρίση στο θέμα της ΧΑ.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε πότε η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την παράταση του μνημονίου με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά μην αγωνιάτε ότι αυτή η βουλή δεν ψηφίσει παράταση του μνημονίου.

Αντίθετοι εμφανίστηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος με τον κ. Μητσοτάκη να υποστηρίζει «ανοίγουμε μια επικίνδυνη κερκόπορτα για τον τρόπο που λειτουργούμε εάν θεωρούμε απαραίτητη τη ΧΑ».

Πάντως και ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να διεξεχθεί σήμερα η συζήτηση και η ψηφοφορία. Μετά από διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των κομμάτων αποφασίστηκε η ψηφοφορία να γίνει απόψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα