Δηλώσεις Γκιουλ για τις διαδηλώσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, σημειώνει ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στην Τουρκία αποτελούν σύμπτωμα που υπογραμμίζει τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην Τουρκία, και θα πρέπει να διαφοροποιηθούν από ανάλογες εκδηλώσεις που χαρακτηρίζουν λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Το πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «πριν 10 χρόνια τα προβλήματα στην

Τουρκία ήταν παρόμοια με τα προβλήματα των λιγότερων ανεπτυγμένων χωρών, ενώ σήμερα οι διαδηλώσεις στην Τουρκία μοιάζουν με τις διαδηλώσεις ανεπτυγμένων χωρών» .

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ακόμα ότι διενεργείται έρευνα για τη δυσανάλογη χρήση βίας από την αστυνομία.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπαμα, και ανέφερε ότι ο κ. Ομπάμα του υπενθύμισε ότι σε παλαιότερη συνάντησή τους, του είχε τονίσει ότι στο Ιράν «ξεκινάει μια νέα περίοδος η οποία θα ήταν μια ευκαιρία για διάλογο και συμβιβασμό».

Τέλος, ο πρόεδρος Γκιουλ είπε στον Αμερικανό πρόεδρο σε σχέση με τη Συρία ότι «ο κόσμος στρέφεται στα άκρα όταν υπάρχει πολιτικό κενό και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη όταν παίρνονται αποφάσεις για τη Συρία». «Βρίσκεστε μακριά από τη Συρία, αλλά εμείς είμαστε δίπλα», είπε ακόμα στον πρόεδρο Ομπάμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα