Διάλεξη για τους Simpsons

Διάλεξη του popular science Simon Singh με τίτλο «The Simpsons and their mathematical secrets», στο πλαίσιο του Hub Science.

Οι πολυσχιδείς δημιουργοί της σειράς «The Simpsons» είναι επιστήμονες (μαθηματικοί, φυσικοί και μηχανικοί υπολογιστών) με απίθανο χιούμορ.

Εγκατέλειψαν

την επιστήμη τους υποκύπτοντας στα θέλγητρα του Χόλυγουντ, ωστόσο ποτέ δεν έκρυψαν την έντονη αγάπη τους για τα μαθηματικά. Στη διάλεξή του, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Simon Singh θα μας «συστήσει» τους συντελεστές των Simpsons και θα αποκωδικοποιήσει το στόχο τους: θέλουν, με κάθε επεισόδιο, να εμφυσήσουν στους θεατές το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά.

Στις ατάκες των Simpsons βρίσκει κανείς τους πρώτους αριθμούς Μερσέν, το τελευταίο θεώρημα του Φερμά, το άπειρο, τον αριθμό π, τον Ραμανουτζάν, τον Χίλμπερτ, τον Γκάους, τον Τιούρινγκ, την τοπολογία, τη θεωρία του χάους, τη θεωρία παιγνίων... Τα μυστικά μαθηματικά αυτών των πολυαγαπημένων καρτούν αποκαλύπτονται στην οθόνη!

Αποτέλεσμα; Η νέα γενιά εξοικειώνεται με την ποπ κουλτούρα των μαθηματικών, εκτίθεται στη μαθηματική σκέψη και μαθαίνει να ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο αυτής της παρεξηγημένης επιστήμης.

The Hub

Πετράλωνα - Φιλοπάππου
Διεύθυνση: Αλκμήνης 5 Τηλέφωνο: 2103411009

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, ώρες: 20:00
Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα