Διαγωνισμός «FameLab 2015»

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη διοργάνωση του διαγωνισμού FameLab 2015, ο οποίος, για ένατη συνεχή χρονιά, έχει ως στόχο την ανάδειξη -και στην Ελλάδα- νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο και ο τελικός θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας «Athens Science Festival» (17-22 Μαρτίου). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό,

είναι η 28η Φεβρουαρίου 2015.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 18 χρόνια, ενώ ιδιαιτέρως ενθαρρύνονται οι φοιτητές ή οι απόφοιτοι θετικών, τεχνολογικών ή οικονομικών σχολών καθώς και νέοι ερευνητές. Όσοι λάβουν μέρος, θα έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα με τρόπο διασκεδαστικό, πρωτότυπο και τεκμηριωμένο.

Οι φιναλίστ θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η επικοινωνία της επιστήμης» στο οποίο θα διδάσκουν ειδικοί από τη Βρετανία και την Ελλάδα. Ο νικητής του ελληνικού τελικού διαγωνισμού «FameLab 2015» θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ στη Βρετανία, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-7 Ioυνίου και όπου και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο «FameLab International 2015». Θα υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για συνεργασίες και επικοινωνία με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη, καθώς και για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council.

Το FameLab ξεκίνησε το 2005 στη Βρετανία από το Φεστιβάλ Επιστήμης στο Τσέλτενχαμ (Cheltenham Science Festival) και γρήγορα καθιερώθηκε. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός FameLab International έχει αναδείξει πάνω από 5.000 νέους επιστήμονες από περισσότερες από 23 διαφορετικές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα